Järkipuinti-podcast käsittelee oppimisen ja opetuksen ajankohtaisia tapahtumia. Pelien kautta tapahtuva kokemuksellisuus ja oppiminen on ollut useiden jaksojen aiheena. Esittelyssä on katsaus niihin ja tervetuloa kuuntelemaan näitä mielenkiintoisia jaksoja!
Jakso 2. Pakohuonepelit ja oppiminen
Miten pakohuonepelejä on käytettyy opetuskentällä ja miten niiden kautta oppii? Tässä jaksossa aihetta selvittää Jyväskylän yliopiston opettajakoulutuslaitoksen lehtori Matti Rautiainen.
Jakso 3. Pelipedagogiikan soveltaminen opetuksessa ja näyttelysuunnittelussa
Sodan ja rauhan keskus Muisti on päämajakaupunkiin Mikkeliin valmistunut tiedekeskus. Nykyaikaiseen näyttelysuunnitteluun kuuluu interaktiivinen pedagoginen lähestyminen, jossa esimerkiksi pelien kautta saavutetaan vierailijoille kokemuksia. Miten nämä suunnitellaan ja mitä keinoja voidaan käyttää? Tässä jaksossa asiaa selvittää Sodan ja rauhan keskus Muistin pedagogi Jere Linnanen.
Jakso 4. Pakohuonepelit ja museot
Pakohuonepelejä on käytetty elävöittämään museoita. Millainen prosessi historiallisen pakohuoneen suunnittelu on ja millaisin tavoittein niitä rakennetaan? Tässä jaksossa aiheesta kertoo Sodan ja rauhan keskus Muistin tutkija Leena Hangasmaa.
Jakso 5. Immersiivinen pelihuone Out of Orbit
Out of Orbit on Suomen ensimmäinen roolipelillinen elämyshuone, jossa ryhmä pääsee vähäksi aikaa olemaan kokemaan jotain merkillistä. Millainen tämä huone on ja mitä siellä tähdään? Tässä jaksossa on uudenlaisesta liveroolipeliin pohjautuvasta konseptista kertomassa Vera Schneider
Jakso 6. Edularppaaminen - miten oppimista tapahtuu liveroolipelissä?
Mitä edularp tarkoittaa? Miten se eroaa perinteisestä larppaamisesta? Miksi pitää larpata oppiakseen? Mitä hyötyjä menetelmästä on? Tässä jaksossa aihetta on valottamassa Maija Korhonen ja Jutta Koskinen.